ONS VERHAAL

Zes fotografen die elkaar al langere tijd kenden en met elkaar al menig foto uitstap naar verre en minder verre bestemmingen gemaakt hadden, besloten in juni 2020 samen een nieuw fotografisch avontuur te beginnen. De FCZC was geboren en werd een paar maanden later al uitgebouwd tot Fotoclub Zonhoven Centrum VZW.

Wij zijn een collectief van fotografen die elkaar willen helpen en ondersteunen. Hoewel de individuele leden elk een eigen specifieke fotografische specialiteit en voorkeur hebben, zijn er ook een aantal gemeenschappelijke interesses. De belangrijkste daarvan is de reisfotografie, vandaar dat wij, voor de Coronacrisis van 2020, samen al heel wat fotoreizen gemaakt hebben. Daarnaast specialiseren wij ons in documentaire-/reportagefotografie zoals ons project Vlieg op de Muur waar we, een paar jaar lang, 50 gezinnen van verschillende nationaliteiten volgen die in Belgisch Limburg wonen.

Bijzonder aan ons collectief is ook dat niet alleen fotografen (m/v), maar ook hun partners meer dan welkom zijn, mits zij bereid zijn om actief aan alle clubactiviteiten mee te willen doen.

Voor meer informatie contacteer de Secretaris (Fotoclubzc@gmail.com)

 

John Reinhard - Voorzitter

Fotograaf, schrijver, publicist, Zijn werk verscheen in Belgische en internationale bladen. Voor zijn fotoreportages over Oezbekistan werd hij genomineerd voor de European Journalism Award van de International Press Club in Brussel. Onlangs verscheen in samenwerking met Marleen Tutenel, hun boek over Antwerpen. Twee fotoboeken/gidsen over Oezbekistan en Bibliotheken zijn in voorbereiding. Fotografeerde regelmatig voor magazines zoals Woef (hondenfoto's), Azië (reisfotografie) en FujiLove (fotomagazine). www.letsdiscover.be 

Jef Hulsmans - Penningmeester

Is een all-round fotograaf die elk thema of onderwerp met evenveel liefde in beeld brengt. Zijn insteek en zijn composities zijn vaak van een verrassende originaliteit. Op fotowedstrijden scoort  hij vaak hoge punten en op diverse exposities worden zijn foto's doorgaans met veel waardering ontvangen.

Marleen Tutenel - Secretaris

Houdt ervan om "bizarre" foto's te maken, door haar lens ziet ze vaak details waar anderen aan voorbijgaan. Ze heeft al een 1st prijs gekregen voor een sfeervol portret. Ze kreeg een award van een Oezbeeks wetenschappelijk instituut voor haar artikel over het huwelijk in Oezbekistan. Verder publiceerde ze samen met John Reinhard het boek "111 plekken in Antwerpen die je gezien moet hebben". Ze werken nog samen aan een reisgids over Oezbekistan en een boek over bibliotheken. Beiden zorgen ze zowel voor de foto's als voor de teksten.

www.letsdiscover.be

Ria Jaeken

Haar hobby's zijn heel divers, ze maakt familiefoto's en foto's van hun (echtgenote van Jef Hulsmans) kleinkinderen. Ze gaat graag wandelen, houdt van reizen en uitstappen maken en maakt succesvol heel mooie quilts.