Spanje : Sandie, David Fernandez, Lucas en Cruz uit Zonhoven

 

Ik heb een Spaanse vader maar een Italiaanse moeder. Maar het klopt wel dat ik nog veel affiniteit met Spanje voel. Wij zijn inmiddels de derde generatie Spanjaarden die hier wonen. Mijn man David Fernandez is dispatcher, en ik ben business bankier. Wij hebben samen twee zoontjes, Crus (2011) en Lucas (2013). Maar mijn hobby’s zijn wel Spaans getint. Bijna mijn hele leven ben ik bezig met dansen, vooral Salsa en de Flamenco. Ik heb mijn eigen dansgroep opgericht, Flamenco Garcia. Wij treden regelmatig op, gelukkig kan dit nu na de Corona weer. Ik geef ook Flamencolessen en hou mij bezig met choreografie. Daarnaast ben ik een freelance Make-up artiest en verkoop ik schoonheidsproducten.

Als Spanjaarden houden wij ervan onze familiebanden te koesteren, daarom vind ik het fijn dat ik vaak mijn moeder om mij heen heb”.

 

Mijn hele leven draait ongemerkt om gezondheid. Gezond eten, sporten, dansen lopen en gelukkig zijn. Ik ben ervan overtuigd dat een gezond lichaam en een gezonde geest zorgen voor een gelukkig leven, tv kijken is voor mij niet nodig om mij goed te voelen. Samen met een collega geef ik workshops en begeleiden wij mensen die mentaal, emotioneel en fysiek in een beter vel willen komen te zitten. Mijn doel is hen zich top in hun vel te laten voelen en hun zelfvertrouwen een boost te geven. Mijn motto is niet voor niets Solo tu corazón caliente y nada más, wat zoveel betekent als: het enige wat je nodig hebt is een warm hart”.

 

Ik ben de Dansschool Flamenco Garcia een paar jaar geleden samen met mijn zus Linsey Garcia Gonzalez begonnen. Wij zitten al van kindsbeen af in de flamencowereld. Op onze resp. 8 en 5-jarige leeftijd dansten wij Español Classico of Ballet Flamenco. Wij kregen les van Victoria Rosalen les, zij was de pioneer van de (klassieke) Flamenco in België.  Maar wij volgen waar mogelijk nog steeds nationale en internationale stages bij o.a. El Kuky, Bettina Castaño en Patricia Guerrero. Zij is een bijzonder getalenteerde en één van de meest veelbelovende Spaanse Flamencodanseressen van dit moment. Wij willen graag bijblijven en onze studenten het beste van het beste aanbieden.

 

Spaans eten?  Natuurlijk! Bij onze optredens bieden wij altijd onze Spaanse specialiteiten aan en als vrienden dat vragen dan gaat David een uurtje de garage in om verse huisbereide Paella te bereiden, gebaseerd op oude familierecepten. En thuis staat mijn Italiaanse moeder ook graag in de keuken, zo kunnen wij van het beste van twee werelden genieten. Maar als ik zelf kook dan staat de radio op een Spaanse zender, Ik hou van die vrolijke Latijnse klanken en omdat ik vloeiend Spaans spreek versta ik ook alles wat ze zingen”.