China : Bei uit Genk

 

Bei is geboren op 23/07/1981. Voor zij naar België kwam in 2013 woonde en werkte zij bij een Duits telecombedrijf in Peking. Ze is enig kind, haar ouders wonen in Tianjin, +/- 130 km of een half uurtje met de sneltrein van Peking.

Hier in België werkt ze als uitbaatster van een sushibar met locatie in Albert Hein-winkels van Hasselt (singel) en Genk (shopping 1).

Haar echtgenoot is Renaat.  Hij werkt bij stad Genk en is daarnaast zelfstandig vertaler-tolk (Frans, Engels, Duits, Nederlands, Vlaams). Bovendien is hij een niet-onverdienstelijk amateurfotograaf.

Renaat heeft veel gereisd en zijn interesse in talen bracht hem op een dag naar het Chinees en via een taalprogramma maakte hij zo kennis met Bei. De volgende stap was een reis richting China en the rest is history….

Het reizen verleer je echter niet zo snel. Dus volgden nog Tibet, Japan, Canada/VS en samen met de ouders van Bei ook enkele mooie stukjes in Europa en Thailand.

Bei volgde al snel 10 modules Nederlands aan het PCVO in Hasselt en spreekt intussen vlot Nederlands. Net zoals haar ouders toen ze de eerste keer hier kwamen, was haar eerste indruk over België dat het zo groen, zo weinig bevolkt en zo klein is. Kleine gebouwen, kleine steden en weinig mensen. Wel veel historische gebouwen, in China is alles nieuw.

Bei en Renaat wonen in een mooi gelijkvloers appartement, niet ver van het centrum van Genk, ze hebben 2 schildpadden en ze genieten ook van de eekhoorns die rondhuppelen in de tuin rond het appartementsblok.

Koken doen beiden, al naargelang wie het vroegst thuiskomt van het werk. Is dat Bei, dan is het Chinees; is het Renaat, dan volgt een Europees gerecht.

Als hobby’s doet Bei aan yoga. Ook uit eten gaan en shoppen zijn geliefde bezigheden. Renaat is wijnliefhebber. Hij volgde meerdere cursussen en was vele jaren lid van een wijnclub. Er staan een drietal gitaren in huis, waarop Renaat dankzij lessen van een privéleraar leerde spelen. De muzikaliteit van Bei beperkt zich tot karaoke. Overigens niet zo verwonderlijk, want in tegenstelling tot hier is dit een uiterst populaire bezigheid in China.