Ghana: Simon uit Genk

 

Simon werd in 1960 in Ghana geboren. Hij heeft een dochter Kimberly die in 2003 geboren werd. Hij woont inmiddels al 35 jaar in hetzelfde huis in Genk.

Na vanuit Ghana eerst een aantal jaren als student in Engeland verbleven te hebben kwam Simon in 1983 naar België toe en begon in Leopoldsburg voor het Belgische leger te werken.

In zijn jongere jaren was Simon een verdienstelijk voetballer en keper, maar door een voetbalblessure heeft hij die hobby moeten opgeven.

 

Hij heeft jaren bij Ford in Genk gewerkt als zetelbouwer bij de Ford Transit Mondeo. Toen Ford moest sluiten is hij nog twee jaar in Houthalen gaan werken bij een kartonverwerkingsbedrijf en daarna nog eens 3 jaar in Nederlands Limburg bij een bedrijf dat in fotokopieermachines deed. “ach”, zegt hij gelaten, “wat komt, komt”.

 

Zijn dochter Kimberly gaat in Bokrijk op de middelbare school en heeft voor de richting economie en rechten gekozen. Haar hobby is gymnastiek en geeft daar ook les in aan de jongere jeugd.

 

Simon wil niet meer voor altijd terug naar Ghana, hoewel hij daar nog vier zusters en een broer heeft wonen. Wel gaat hij er soms naar toe op vakantie. Een prachtig land dat hij ons van harte zou willen aanbevelen. “Zoveel natuur, de zee en hele vriendelijke bevolking”.