Palestina : Reem en Emad, drie kinderen Genk

 

Een aantal jaren geleden kwam Reem, met haar man Emad en twee kinderen naar België toe, later kregen zij hier nog een derde kindje. Reem werkte in Palestina als apotheker, ze had daarvoor gestudeerd en beschikte over de juiste papieren, maar na aankomst in België bleken die papieren in ons land niet erkend te zijn om het apothekersberoep uit te oefenen. Ze besloot om dan maar opnieuw, aan de VUB in Brussel, de opleiding voor apotheker te gaan volgen. Een studie van een aantal jaren waar ze vastberaden mee bezig is gegaan.

Emad werkt als arbeider in een voedingsfabriek. In zijn vrije tijd tekent hij graag en goed. Hij geeft zelf ook tekenles aan vluchtelingen in Houthalen asielcentrum.

Eigenlijk is hun familie al vier generaties lang vluchteling. Een bestaan waarin ze voortdurend gedwongen werden van de ene streek en land naar het andere te vluchten. Uiteindelijk zijn zij in België terecht gekomen en hebben zich met het gezin goed kunnen settelen. Ze hebben werk en studeren, de twee grote kinderen gaan naar school. Als er tijd voor is, koken ze graag.