Kyrgystan: Sara, Rysbek, Emil en Akjoltoi, Adjara en Elias uit Zonhoven.

 

Deze familie komt uit Kyrgistan, na hun studies Pharmaceutica in Wit-Rusland, de geboorte van hun eerste kind Emil en de geboorte van hun dochter Adjara in Kirgistan, zijn ze naar België gekomen.

Sara is hier gestart met de opleiding Verpleegkundige in Hasselt, ze was de Nederlandse taal nog niet machtig, dus haar studies heeft ze volbracht met in de ene hand haar cursus boek en in de andere het woordenboek. Al snel vond Sara een job in Gasthuisberg in Leuven, ondertussen was haar man ook gestart met de opleiding Verpleegkunde. 

Het werken in Leuven bracht met zich mee dat ze meer dan 12 u per dag weg was en dus weinig tijd aan haar gezin kon besteden. Daarom solliciteerde Sara dan ook voor een job in Hasselt waar ze al snel een vast contract aangeboden kreeg. Rysbek heeft een tijd als verpleger in de operatiezalen in Genk gewerkt en is nadien als thuisverpleger aan de slag gegaan.

Hun jongste zoon Elias is in België geboren, dit maakt hun dus een echt wereldgezin.

Sara is ook voorzitter van een vereniging voor mensen uit Kirgistan en organiseert dan ook op regelmatige basis bijeenkomsten. 

Hun kinderen zijn echte ‘Limburgers’, Emil heeft de liefde van zijn leven, de mooie Akjoltoi in België ontmoet, zij woont en werkt in Duitsland. Hun huwelijk was een internationaal feest. Emil maakt een mooie carrière in een Limburgs bedrijf.

Adjara, studeert op dit moment aan de Erasmus hogeschool in Brussel waar ze haar droom aan het verwezenlijken is.

Elias studeert in het tweede graad secundair onderwijs.

Deze mooie familie houdt van bloemen, planten en tuinieren en zijn fantastische koks, ze maken de heerlijkste hapjes en maaltijden