Cuba: Solanch en Manfred uit Alken

Solanch is geboren en getogen in Cuba en is tandarts van opleiding. Manfred komt van Oostenrijks/Belgische ouders. Manfred heeft een hele tijd bij Ford gewerkt (Robotica).

De passie die ze beiden delen zijn Cubaanse dansen. Daarnaast is Solanch ook een heel succesvol model, dankzij haar grootte 1.80m. Manfred houdt ook enorm veel van trekken en bergbeklimmen. Dit is een enorm contrast met dansen, hier gaat het om de stilte en de rust.

In een gesprek met deze sympathieke mensen krijg je al snel een interessante les over de verschillende Salsa stijlen over de Rumba en dat in de dans er 8 tijden zijn, 4 en 8 zijn de rusttijden. Manfred geeft sinds 2011 les in Hasselt, zijn doel is om de mensen te laten voelen dat dansen je gelukkig maakt. Cubanen kunnen met elke vrouw dansen, hun doel is te laten zien hoe mooi de dame is waar hij mee danst, het zijn geen ingestudeerde passen, het is passie

Doordat Manfred bezeten was van dansen ging hij naar Cuba om daar het “echte” dansen te leren, Cubanen dansen met gans hun lichaam. Tijdens één van zijn vele reizen heeft hij Solanch leren kennen. Sinds februari 2020 leeft Solanch nu als de vrouw van Manfred in België.