Afghanistan : Sayed uit Zolder

 

"Door naar Mekka te gaan wordt een kraai geen duif". (Afghaans gezegde)

 

 

Sayed is geboren in Afghanistan op 1/1/1988. In Afghanistan was hij leraar aan de Politieschool. Hij is gevlucht voor de Taliban. Via Iran, Turkije, Bulgarije, Servië, Slovakije, Kroatië, Oostenrijk en Duitsland is hij uiteindelijk in België beland.

Het was koud toen hij zich aanmeldde bij het Klein Kasteeltje in Brussel, hij had dan ook het geluk dat een Belgische dame hem een bed aanbood. Na 15 dagen Klein Kasteeltje werd hij verhuist naar Hechtel Eksel. Hier heeft hij een 3-tal maanden met 4 andere mannen in 1 kamer geleefd. Hij kreeg Nederlandse les en hij ging naar de cafetaria van een rustoord om Nederlands te kunnen praten.

Al 5 jaar werkt hij nu in een Turkse winkel en heeft ondertussen zijn diploma NL2.2 en sinds 2017 is hij erkend als vluchteling. Hij leefde in het politiebureau waar hij werkte, want moest hij naar huis gaan dan zou de Taliban zijn familie uitmoorden.

Helaas zit zijn vrouw en kinderen nog in Afghanistan, om naar hier te mogen komen moeten zij naar de ambassade in Pakistan, maar door de bezetting van de Taliban is dit onmogelijk. De vrouwen mogen ook niet onbegeleid buiten, dus is het een onmogelijke reis voor haar naar Kabul.

Zijn droom is dat hij met zijn familie herenigd mag worden en hier in België veilig kunnen werken en samen een toekomst op te bouwen