Colombia : Angélica Gómez uit Hasselt

“Je weet nooit wat je kunt totdat je het probeert” (C.S Lewis)

 

Er was eens een jonge dame die aan de universiteit in Colombia werkte. Toen er een Belgische student zijn thesis in economie wou afwerken op deze universiteit. Hij nam contact op met de universiteit om het daar af te kunnen maken, de jonge vrouw was de verantwoordelijk op dat gebied. Zo is begonnen… Ze hielp hem, en ze leerde hem haar cultuur kennen, ondersteunde hem in zijn studies en de taal, en zo leerden ze elkaar steeds beter kennen.

Na een tijdje moest hij terug naar zijn land en hij vroeg of ze zijn vriendin wilde zijn, ze wist het niet zeker omdat ze geen langeafstandsrelatie wilde, maar hij beloofde dat dit niet zou gebeuren, en hij hield woord en kwam haar heel vaak bezoeken. Enige tijd was er meer…

Dus ze werden verliefd en op een dag toen hij in zijn land was, belde hij haar om te zeggen dat hij niet meer zonder haar kon en vroeg of ze wilde trouwen. En ze zei YES! Beiden waren overtuigd om in Colombia te blijven, maar het lot besliste er anders over.

Ze kwamen naar België, voor Angélica een hele opdracht om haar vrienden en familie achter te laten, haar goede job enz.

Maar ze bleef hier in het koude België niet bij de pakken zitten. Hoewel het in het begin niet gemakkelijk was, maar ze leerde Nederlands en ging zelfs binnenhuisarchitectuur en boekhouden studeren.

Dankzij haar doorzettingsvermogen vond ze al snel een job als Financieel verantwoordelijk.

Voor haar zijn haar gezin en haar cultuur heel belangrijk. Ze is dan ook voorzitter van een Latino vereniging: Latinos Hasselt, met als doel andere mensen te helpen om in België te integreren, en samen ook om hun Latijnse cultuur bekend te maken.

Verder houdt ze ervan om juwelen te maken en veel te reizen en hoopt dan ook dat ze verder carrière kan maken in haar werk en ook nog veel zal kunnen reizen.